Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акробатите ни разучават конкуренцията за Световното първенство в социалните мрежи

Акробатите ни разучават конкуренцията за световното първенство в социалните мрежи
Снимка: Личен архив

В лоши условия, граничещи с мизерия, липса на средства за участие в международни състезания и световни купи – това е реалността,  при която мъжката ни четворка се готви за участие в Световното първенство по спортна акробатика. Домакин на шампионата в края на месец март е Китай.

Добрата новина е, че след пенсионирането на София Борисова, момчетата пак имат хореограф и то не кой да е, а световната шампионка по художествена гимнастика Силвия Митева.

С разочарование в гласа, бронзовите ни медалисти от последния шампионат на Стария континент Христо Димитров, Венелин Първанов, Борислав Борисов и Денис Андреев споделят, че у нас никой от властимащите не обръща внимание на истинския спорт и истинските успехи. Разкриват, че за да следят какво е нивото на конкуренцията, им се налага да гледат записи в социалните мрежи.

Трябва да посхваля момчетата, въпреки че има нотка на съмнение за това което са направили. След европейското първенство имаше момент, в който искаха да се откажат, но решихме да продължим, защото са вложили много труд, който не може да бъде показан само на един шампионат, заяви Юри Инджов - старши треньор на четворката.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!