Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват събитията по повод националния празник на България

Кметът на Плевен Георг Спартански ще връчи Голямата награда на победителя в националния конкурс за детска рисунка "Освобождението". Тази година участниците са над 300 от цялата страна, а изложба с ученически творби е подредена в Панорама "Плевенска епопея". С проявата Община Плевен и Дирекция "Военноисторически музеи" отбелязват Националния празник Трети март и 138-ата годишнина от Освобождението на България.
На площад "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас ще се проведе историческа възстановка на епичната битка за спасяването на Самарското знаме. 
Пресъздаването на събитията от 31 юли 1877 г. в Стара Загора е по инициатива на националното дружество "Традиция". То е част от програмата на Община Бургас за честване на националния празник 3-ти март. 

Кметът на Казанлък Галина Стоянова отправи поздравление към гражданите на града: 

Трети март 1878 г. е ново начало, което хиляди наши предци откупиха на непоносимо висока цена, те жертваха за нас всичко, което имаха, включително и живота си. От тази паметна дата започва Третата българска държава с народ, свободен от вековните окови, изпълнен с вяра и оптимизъм за бъдещето.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!