Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков призова премиера да изрази позиция по акцията на ДАНС в "Кинтекс"

Снимка: БГНЕС

В Плевен заместник-председателят на партия АБВ Румен Петков призова министър-председателя Бойко Борисов да изрази своята позиция по акцията на ДАНС в държавната оръжейна фирма "Кинтекс".

Според Румен Петков през последните две години включително заслуга на това правителство е натоварването на предприятията, свързани с военно-промишления комплекс. В резултат на това са разкрити нови работни места и възстановяване на пазара. Да се тръгне на такава проверка означава, че има много сериозна информация, защото секторът е силно специфичен и такова действие влияе върху пазара. Всички, с които работи оръжейният ни комплекс като цяло, сега в момента ще заемат изчаквателна позиция. Предстоящи за подписване договори най-вероятно ще бъдат отложени във времето, да се види развоят на събитията.

Отговор на три въпроса очакват от АБВ, обясни Петков: Защо, как и да вземе мерки за недопускане на по-нататъшна нехигиенична атака срещу българската индустрия. Иначе една от емблемите на втория кабинет "Борисов" ще остане разправата с военно-промишления комплекс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!