Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С поредица от събития отбелязват Седмицата на гората в Смолян

Снимка: БГНЕС
С поредица от събития отбелязват Седмицата на гората в Смолян и региона. Ще бъдат залесени млади фиданки в Смолян и Златоград, а в разсадника в село Смилян ще има демонстрации на цялостния процес по производство на млади дръвчета. За най-малките ще бъде организиран детски празник в гората.

Регионалната дирекция по горите, съвместно с Южноцентралното държавно предприятие и община Смолян, ще залесят с фиданки терен на общината, каза директорът Венцислав Фурлански:

Там преди две години се извърши основно прочистване. Една от инициативите за Седмицата на гората беше изчистване на терена, сега трябва да се облагороди с подходящи фиданки.

Кулминацията на честванията е детският празник в гората, който ще бъде в събота и ще се проведе едновременно в 20 града на страната, допълва заместник-директорът на регионалната дирекция по горите Сашка Иванова:

Предоставяме възможност на дечица на различна възраст чрез интерактивни игри да научат повече за лесовъдската професия, за гората, за процесите, които протичат.

Пред сградата на Областната управа за поредна година Южноцентралното държавно предприятие ще предостави на гражданите безвъзмездно фиданки от горските разсадници. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!