Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Кунева: Учителите са готови и мотивирани да работят по новия Закон за училищно образование

Снимка: БГНЕС

До края на месеца близо 200 учители от област Враца ще преминат обучение по новите програми за първи и пети клас. Това стана ясно след работно съвещание на педагози с министъра на образованието Меглена Кунева

Прилагането на новия образователен закон от следващата година беше тема на работно съвещание на учители от областите Видин, Монтана и Враца и министърът на образованието Меглена Кунева. След срещата тя заяви:

Учителите са готови, мотивирани и са хора, които искат да имат повече инструменти в ръцете си , с които да правят добро българско образование.

Във Враца подготовката на учителите, които ще работят с новите учебни програми, започва още в началото на следващата седмица, съобщи директорът на Регионалния образователен инспекторат Галина Евденова:

Имаме идеята до края на месеца всички учители, които ще преподават в първите и в петите класове да бъдат обучени по новите учебни програми. Всички, разбира се, други въпроси, които ще възникнат във връзка с влизането на новия Закон за предучилищното и училищното обучение, ще бъдат разисквани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!