Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на храбростта експонатите оживяват в Националния военноисторически музей

БНР Новини
3
Снимка: БГНЕС

Всички които обичат празника на Българската армия и военната техника, трябва да знаят, че на Гергьовден Националният военноисторически музей обявява ден на отворените врати. Посетителите ще могат да разгледат  постоянната експозиция и военните машини, подредени в двора на музея. В традиционната атракция „Експонатите оживяват” гостите  ще могат да се докоснат до сухопътна и летателна техника. Музеят се е погрижил за настроението на своите посетители, като е приготвил гощаване с вкусна армейска гозба и празнична музика от представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Още за това какво ви очаква, ще разберете от директора на музея д-р Соня Пенкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44