Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Петър Петров с лонгета на палеца заради спукване

Богдан Николов: Петър Петров с лонгета на палеца, защото е спукан
Снимка: БГНЕС

Още та първата обиколка в квалификациите той си посрещна и си обърна палеца на дясната ръка. Беше на инжекции през цялото време на състезанието. Вчера беше при доктор Кварц в Белгия и се оказа, че не само палеца е обърнат, но е и спукан и е с лонгета. Но все пак взе точки, които са важни за класирането за годината. Но въпреки това ще кара в Италия, в края на седмицата, това коментира по повод представянето на Петър Петров в Германия, Богдан Николов – президент на БФ Мотоциклетизъм. В 7-мия кръг от шампионата на планетата на трасето „Тойчентал“ българина се нареди на 11-то място.

Събота и неделя реновираният мотополигон „Козар Белене” до град Левски приема Републиканския шампионат по мотокрос. През последните две седмици, метеорологичните условия затрудняват подготовката на трасето и прилежащата инфраструктура, но домакините от Община „Левски“ и спортния клуб. Официалното откриване на състезанието – „GRAND PRIX LEVSKI 2016“ е от 10:00 часа в неделя, а в събота тренировките започват в 12:30 часа.

Тече трескава подготовка и в момента, тъй като времето е променливо и всеки следобед вали. Мисля, че ще сме готови за състезанието. Близо 110 състезатели от Молдова, Гърция, Турция ще участват. Българският шампионат стана мерило за другите страни около нас, допълни Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!