Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Рашкова със 7-мо място на смесена успоредка във Варна

Валентина Рашкова със 7-мо място на смесена успоредка във Варна
Снимка: БФСГ

Валентина Рашкова се нареди на 7-мо място във финала на смесена успоредка на турнира за Световната купа по спортна гимнастика  във Варна. Националката ни, която влезе сред най-добрите с домакинска квота, допусна грешка при приземяването и получи за изпълнението си оценка от 11.433 точки, което и отреди и позиция извън първите шест.

Доволна съм от цялостното си представяне, но не и от начина, по който завърших. Никога не съм допускала подобна грешка на състезания. Амбицията ми да направя отскока перфектно ми дойде в повече. Ентусиазмът и на публиката ми повлия. Вече работя по много по-сложни елементи, които значително ще повишат началната ми оценка и ще имам възможност да се боря с най-добрите, сподели Валентина Рашкова.

Победителка е Дария Скрипник (Русия). Европейската шампионка за девойки от първенството в София през 2014 година стигна до златото с резултат 15. 067 точки. Среброто заслужи другата представителка на „Сборная“ Евгения Шелгунова с 14.067 точки, а бронза стана притежание на Джулия Щрайнгрубер (Швейцария)– 14.000 точки.

Настоящата европейската шампионка, чийто треньор е българина Золатан Йорданов, спечели титлата на прескок с оценка от 15.134 точки. Нейни подгласнички станаха Ти Ха Тиан Пан (Виетнам) с 14.400 точки и Катарзина Ковалска (Полша)– 14.167 точки.

Много ми харесва в България и се надявам да продължа да идвам тук, колкото се може по-често. Надявах се, че ще се справя по-добре на смесена успоредка, но все пак рускините са много сериозна конкуренция, коментира Джулия Щайнгрубер.

Смесената успоредка не е силата на Джулия, затова съм доволен от бронзовия й медал. Като цяло се представя добре тук. Желанието ни е да се подготви максимално добре за Европейското първенство. Като домакини, очакванията към нея са големи. Притеснението в нея от тази отговорност със сигурност също огромно. Но за нас, като специалисти, Олимпийските игри са най-важни, допълни българският й треньор Золтан Йорданов.

Утре при жените Световната купа завършва с финалите на земна гимнастика и греда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!