Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Зеленогорски: На 26 май РБ ще решава дали да издигне своя кандидатура за президент

Найден Зеленогорски

На заседанието си на 26 май Реформаторският блок ще решава дали да издигне своя кандидатура за президентските избори или да сформират работна група за обсъждане с ГЕРБ на единна дясноцентристка кандидатура, която да се противопостави и да спечели изборите срещу очертаващата се лявоцентристка  коалиция. Това съобщи в Ловеч Найден Зеленогорски. Той коментира и заявеното от президента, че няма да се кандидатира за втори мандат:

Особено по отношение на евроатлантическата му линия аз лично съжалявам, че той не е сред обсъжданите имена за евентуален кандидат за бъдещ президент, защото наистина направи доста. Разбира се, оценявам като грешка подхода, по който част от колегите от РБ да му помогнат да събере кураж, за да се кандидатира. Очевидно това не беше най-добрият начин и реакцията на г-н Плевнелиев беше достатъчно категорична


Зеленогорски, който е спряган за кандидат на реформаторите за президентските избори през октомври, заяви че за себе си ще вземе решение когато види Реформаторския блок единен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!