Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн пропуска Световната купа

Боряна Калейн и Мадлен Радуканова с финали в Латвия
Снимка: БФХГ

Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която започва утре в арена „Армеец“. Талантливата ни гимнастичка трябваше да участва в надпреварата извън класирането, заедно с Ерика Зафирова , Симона Дянкова , Мадлен Радуканова , но снощи по време на тренировката е получила травма.

В надпреварата ще участват 44 индивидуални гимнастички. България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева.  Невяна Владинова

Считам, че момичетата са готови. Пред родна публика изискванията са много по-големи. Старанието на момичетата ще бъде на върха на техните възможности. Очаквам финали от Неви! Да са живи и здрави и дано играят така, както играха и в Минск, това заяви главния треньор на националните отбори Ефросина Ангелова, след официалната тренировка.

Отличията при ансамблите ще си оспорват 17 отбора, като конкуренция на световните ни шампионки ще са петорките на Русия, Италия, Украйна и Беларус. Снимка

Има напрежение, определено! Имаше го на съчетанието с ленти, но след като така го изиграха....Нещата на обръчи и бухалки вече се получиха по-добре. Това е нормално, защото Михаела се притеснява за коляното, дали ще успее да влезе на 100 процента. На Цвети състоянието не е сериозно. Няма отбор без болежки, стига да е в рамките на нармалното, каза след официалната тренировка Ина Ананиева - старши треньор на ансамбъла.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!