Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 юни на Детски панаир

БНР Новини
3
Снимка: БТА

В Деня на детето 1 юни Детският панаир, организиран от Фондация „Изиарт”, за пета поредна година се провежда в Градската градина пред Народния театър. Той е най-големият детски фестивал в България с разнообразна програма от над 70 ателиета със свободен достъп за децата. След огромния успех на първото издание в София през 2011 г. панаирът се провежда и в Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Враца, Сливен.


Целта на Детския панаир е да се предостави възможност на по-широк кръг от семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи в рамките на събитието. Има различни безплатни форми, чрез които децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта. Във всеки град, в който се провежда Детски панаир, се организират тематични игри в местните музеи, с които да се насърчи интереса на децата към културно историческото наследство. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи. Още за събитието разказва Станка Желева, председател на фондация „Изиарт”.



Снимки: БТА и БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от..

публикувано на 11.07.24 в 16:11

Парламентарната група на ДПС се разцепи, вторият мандат за кабинет отива в ПП-ДБ

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители. Сред тях е и съпредседателят Джевдет Чакъров. Решението бе прочетено в пленарна зала от зам.-председателя на Народното събрание Росица Кирова.  Всички изключени са участвали в срещата при..

публикувано на 11.07.24 в 12:38