Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на ДПС намаля с още двама депутати

Снимка: БТА

След изключването на 17-те депутати от ДПС, сред които и Джевдет Чакъров, другият председател на движението, стана ясно, че депутатът Ахмед Вранчев е изразил писмено желанието си да напусне парламентарната група на ДПС. Заявлението му беше прочетено от зам.-председателя на НС Росица Кирова. След него и депутатът Димитър Николов подаде заявление в парламента, че вече не желае да бъде част от парламентарната група на ДПС. 

Така отпадналите от ПГ на ДПС стават 19, а ПГ на ДПС вече наброява 25 народни представители. В парламента Рамадан Аталай, един от първите изключени, изтъкна, че е абсурдно да се мисли, че почетният председател може да изгуби битката с Делян Пеевски.

"Вие как си представяте господин Доган да се отцепи от Движението за права и свободи?" - попита Аталай и добави, че последната дума е на Централния съвет и ако той реши, "че Пеевски не е прав, той и да продължава да упорства, нещата ще бъдат решени“. Очаква се до дни да бъде свикан Централният съвет на Движението и на него може да присъства лично Ахмед Доган, където да бъдат взети тези решения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15
Рая Назарян

Председателят на парламента отказа да е служебен премиер

"Най-важното за един служебен премиер е да осигури провеждането на честни и прозрачни избори и ярките политически лица няма да доведат до доверие в този процес". Това заяви председателят на парламента Рая Назарян от ГЕРБ на среща с президента..

публикувано на 05.08.24 в 16:25