Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за завеждащи на всичките 9 отделения ще проведе общинската болница в Дупница

Снимка: БГНЕС

Конкурс за завеждащи на всичките 9 отделения ще проведе общинската болница в Дупница. Това съобщи управителят на комплекса Росен Тимчев. Договорите на завеждащите отделения са за три години. 
Възнаградението за тази длъжност е от 750 до 820 лева. Могат да кандидатстват и външни специалисти, които досега не са работили в болницита, а надеждите на ръководството са да се явят и по-млади специалисти.
Конкурсът ще се проведе на три етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидата на програма за развитието и дейността на съответното отделение за тригодишен период, и финално събеседване.
От 330 щата преди 6 месеца щатното разпределение в болницата вече е намалено на около 260 щата, с тенденция да станат 200 - без това да се отразява на професионалното ниво в цялостната болнична дейност и качеството на обслужване на пациентите. Задълженията от около 1 милион лева към контрагенти и доставчици остават - макар че за последните два месеца здравното заведение е погасило около 250 хиляди лева, същевременно обаче от лихвите останалите задължения нарастват. Амбицията е болницата да не надскочи този 1 милион лева на червено, обобщи ситуацията управителят на болницата Тимчев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!