Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи блокираха за два часа главния път в Камено

Снимка: архив

Жители на Камено, област Бургас, блокираха за два часа тази сутрин пътя, който преминава през града им. Протестът пренасочи трафика от магистрала "Тракия" по разбитото околовръстно трасе, което е част от републиканската пътна мрежа, но е в окаяно състояние от години. През него минава и най-краткият път за Созопол. 


Дупките по трасето са на всеки метър, а трафикът, особено през лятото интензивен. За да заобиколят лошия път, цистерни, камиони и автомобили, минават по градските улици и ги рушат, споделиха протестиращи. Отсечката е едва два километра и 200 метра. 
За рехабилитацията й обаче са необходими почти 2 милиона лева, каза кметът Жельо Вардунски, който обяви, че подкрепя съгражданите си. Положението от ден на ден става все по-тежко, защото един път като тръгне да се разбива, става страшно. Опитваме се с наши средства да хвърляме чакъл в по-дълбоките дупки, но нямаме право да отделяме пари за националната пътна инфраструктура. Така че хората са абсолютно прави.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха тази сутрин, че пътят ще бъде планиран за ремонт през 2017 година. Но гражданите на Камено са категорични, че ремонт е нужен по-рано и блокадите им ще продължат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!