Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фестивал на комедията в София

Замисляли ли сте се някога за усмивката. Тя е с нас от самото начало на житейският ни път. Смеем се за какво ли не, било то от радост или на гърба на приятел. Знайте, че смехът ни прави по-здрави и ведри. Когато се смеем, мозъкът ни се активизира, а имунната система започва да изработва най-полезните за организма хормони на щастието, като по този начин стреса от ежедневието, умората и лошите мисли остават на заден план. Важно е да сме усмихнати, но това не винаги е лесно. Този месец, макар и вече малко мрачен, ни предоставя възможност да подобрим статистиката с третото издание на единствения по рода си фестивал на Комедията в София.

Снимка: личен архивФестивалът бе открит на 5-и октомври и ще продължи две седмици и половина. На сцената на театър „Сълза и Смях“ и The Comedy Club Sofia ще се качат най-добрите български комедианти, както и стенд-ъп артисти от чужбина. Зрителите ще имат възможността да погледнат смешната страна на теми като свободата на словото, какво искат мъжете, тайната на религията и пикантни истории от сферата на любовта и връзките. В рамките на събитието могат да се видят най-добрите смехотворци на Балканите, а също и звезди от Англия и Шотландия. Повече за идеята и какво предоставя този фестивал на участници и зрители разказва неговият организатор Иван Кирков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Малката русалка" оживява на сцената на Софийската опера и балет

В навечерието на 1 юни деца от Балетна школа "Маша Илиева" ще представят "Ариел" – спектакъл, вдъхновен от любимия анимационен филм "Малката русалка". Представлението е на 29 май от 19:00 ч. в големия салон на Софийската опера и балет...

публикувано на 28.05.24 в 11:20

Коопродукция с българско участие е отличена със „Златната палма“ в Кан

"Човекът, който не можа да мълчи" на режисьора и сценарист Небойша Слижепчевич спечели наградата "Златна палма за късометражен филм" на кинофестивала в Кан. Филмът е продуциран от Хърватия, Франция, Словения и Националния филмов център на България...

публикувано на 26.05.24 в 10:21
Бетани Хюз

Съкровищата на България "грейнаха" в предаването на Бетани Хюз навръх 24 май (ВИДЕО)

Емблематичният археолог и пътешественик проф. Бетани Хюз се отправя на вълнуващо пътешествие из България в новия епизод на "Съкровища с Бетани Хюз", който бе излъчен на празничния 24 май по канал Viasat History. Епизодът беше очакван с нетърпение от..

публикувано на 25.05.24 в 08:30