Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Боричев: Това ще е сезонът на сезоните в историята на фигурното пързаляне

Това ще е една предолимпийска година, която мисля си ще влезе в историята с най-сложните програми, с най-невероятните съчетания и в четирите категории. Ще видим неща, които не са правени до сега никога. Финалът в Марсилия през декември ще бъде взривоопасен. Мисля, че това ще бъде сезона на сезоните в историята на фигурното пързаляне, това заяви специално за предаването „На финала“ един от най-добрите ни състезатели по фигурно пързаляне в близкото минало , а сега треньор Найден Боричев по повод предстоящия сезон в този спорт.

Найден Боричев сега е наставник на Иво Гатовски с когото са свързани най-големите ни надежди за добро представяне този сезон.

Неговата подготовка практически започна наново, след като пропусна целия минал сезон, заради контузия. Работи много добре през последните 3 месеца. Направи добра лятна подготовка. Целта с тези ранни състезания е да направим минимум нормативи поне за европейското първенство. Отрано да ги имаме гарантирани, за да може да се фокусираме после върху тези за световното първенство, добави Боричев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!