Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В столицата ще започне втората част на кампанията "Карай Смело"

Снимка: архив, Петър Георгиев

В столицата по обед ще започне втората част на кампанията "Карай Смело", която ще покаже как да сме оптимално бързи и сигурни при каране на велосипед в града.
БНР е медиен партньор на инициативата. 
Желаещите, начинаещи и напреднали, все още могат да се включат. 
Симеон Предов, организатор и един от основателите и председател на спортен клуб "Байктраял София", подчерта, че доста от колоездачите нямат шофьорска книжка и не познават правилата за движение по пътищата. 
Пет модула, така сме ги разделили. Първото е градско колоездене с инструктор в реална градска среда. Всичко е в практиката. Така, че съвета е, тренирайте си ги тези упражнения, които ви показваме, те са много лесни. И относно препятствията, които има в града и всъщност "Байктраял" ще научи хората това как да се справят с тези препятствия. Те са най общо, примерно да качиш бордюр или да слезеш по стълби или да минеш през неравности. Те са малки неща, но всеки ден като се сблъскваш с тях и това много те натоварва като колоездач, ако не знаеш какво да правиш. Преди всичко ще научим хората на правилника за движение по пътищата, колоездачите да знаят основната теория и след това ще я вкараме в практиката с градското колоездене. Важно е да имаме обучение по първа долекарска помощ, тъй като по някога се случва някой да падне да се контузи и по добре е човек, когато е подготвен, за да знае как да реагира, как да си помогне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!