Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пампорово откриват сезона на 10 декември

В Пампорово откриват сезона на 10 декември

Ски сезонът в Пампорово ще бъде официално открит на 10 декември, това съобщи изпълнителният директор на курорта Мариян Беляков.

Официалната церемония ще бъде в 12:00 на обяд. По пистите обаче ще може да се кара още от 8:45 сутринта. От ръководството на курорта обявиха, че ще запазят традицията в първия ден от сезона пистите да бъдат безплатни за всички. От 11 до 18 декември цената на лифт картата за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември цената на картата става 55 лева. С нея ще може да се кара както на пистите в Пампорово, така и на тези в Мечи Чал.


Цената на дневните карти в Мечи Чал ще бъде 40 лева, а в промоционалната седмица от 11 до 18 декември нейната цена ще бъде 29 лева. Организаторите са предвидили откриването на сезона на Мечи Чал също да бъде на 10 декември, стига метеорологичните условия да позволят това.

Връзката между Пампорово и Чепеларе ще се осъществява посредством автобуси, които ще се движат на 15-20 минути.

В спортния календар тази година големите събития са връщането на Фрийстайл Опън в Пампорово през март, както и Европейска купа по сноуборд слоупстайл (13-14 януари) и Европейска купа по фрийстайл ски слоупстайл (17-18 март). 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!