Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалисти по енерго и водоснабдяване огледаха състоянието на инфраструктурата в селото

Осма цистерна бе изведена от Хитрино

По последни данни, най-опасната - от която изтича газ - ще бъде последна

| обновено на 18.12.16 в 17:23
Снимка: БГНЕС

Продължава операцията по изтегляне на цистерните от Хитрино. Осмата цистерна, която беше подготвена късно снощи, вече е  извън селото. Днес продължава извеждането на още три. Така ще остане само още една, от която до вчера изтичаше газ.  Премиерът Бойко Борисов даде надежда на хората от селото, че още във вторник ще могат да се върнат по домовете си. 

Министърът на транспорта Ивайло Московски съобщи, че по нея все още има манипулации. Днес в Хитрино  влязоха специалисти на ВиК и енергодружеството, за да огледат съоръженията. 
Утре ще има в читалището среща, на която всички служби, които замерват вода, почви, въздух - регионални и национални,  ще дадат на хората резултати от тези изследвания да бъдат спокойни, да бъдат убедени, че няма изключение от нормите - обясни министър Московски.


От своя страна, началникът на Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов не се ангажира с конкретен срок:

Специфични са операциите, опасни са, така, че ще бъдем докрай внимателни.  За един-два дни не следва да притискаме хората. Това решение ще го взема в момента, в който съм напълно сигурен - каза главен комисар Николов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!