Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските превозвачи не са се отказали като ответна реакция да блокират границата с Гърция

Снимка: БГНЕС

Българските превозвачи не са се отказали като ответна реакция да блокират границата с Гърция в случай, че гръцките фермери спрат движението на ТИР-ове между двете страни.  
Според Илиян Филипов от  Българската Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорти  и тази година ще се стигне до затваряне на границата, но протестите на фермерите няма да са толкова продължителни, както през миналата година. 
Преди около час получихме информация, че около 50 фермера като жива верига се опитват да правят затваряне на граничния пункт. До момента изчакваме да видиме какво ще се получи. Ние сме дали ясен знак, че ако бъде затворен граничния пункт, българските превозвачи веднага ще вземат контрамерки, като затворим входа на земеделска продукция към България и през територията на България.

Ангел Траков от Съюза на Международните превозвачи
В момента няма такава индикация за затваряне с трактори. Гръцките власти декларираха, че ще удържат този път на думата си и няма да позволят да се затвори граничният пункт. Моето мнение е, че няма да успеят и пак ще има някакво затваряне на границата, но се предполага, че ще бъде за по-кратък срок, тъй като всички в Гърция са информирани , че от наша страна ще има ответни действия и нашата държава също е много потърпевша от тия протести. Трябва да се вземат мерки и да се реши проблемът генерално.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!