Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално: Емил Костадинов е съветник на проф. Даниела Дашева

Снимка: БГНЕС

Легендарният футболист Емил Костадинов е съветник на служебния министър проф. Даниела Дашева. Новият ръководител  на спортното ведомство представи екипа с който ще работи, както и приоритетите в работата си в следващите месеци.

В екипа на профе. Дашева с ресор "младежки политики" зам. министър ще е Мая Тодорова, която обяви, че предишното ръководството на ведомството не е провеждало заседание на консултативния и обществения съвет.

По време на представянето героят от "Парк де Пренс" Емил Костадинов обясни какво  го е накарало да приеме покана на проф. Дашева.

По време на срещата с медиите стана ясно, че от началото на януари е започнала процедура по апортирането на базата на ЦСКА - стадион Българска армия и Панчарево в активите на Националната спорта база.

Даниела Дашева заяви още, в момента в спортното ведомство тече одит, който се очаква да приключи до края на седмицата. Министърът обяви, че ще има промяна в критериите по които кандидатстват за финансиране спортните федерации и сподели, че проекта за нов закон за спорта, които беше подготвен от предишния екип на министерството се нуждае от ремонт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!