Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимира Маркова: Трябва да работим върху сигурността, още се допускат груби грешки

Мария Кънчева: Момичетата надграждат детайлите, на много точен етап в подготовката сме

Снимка: БФХГ

Катрин Тасева спечели официалното контролно състезание при жените на националния отбор по художествена гимнастика, което се проведе в националната база „Раковски“. В проверката втората ни по сила гимнастичка изпревари лидера и капитан на състава Невяна Владинова, която се нареди на трета позиция. Между тях, второто място зае Боряна Калейн. Четвърта е Ерика Зафирова, а пета е Петя Борисова.

И петте състезателки не бяха убедителни в днешните си изпълнения и допуснаха грешки, което беше отчетено и от главния мениджър на състава Бранимира Маркова.

В тренировките момичетата се справят все по-добре и аз може би очаквах малко повече от тях днес. Явно напрежението от предстоящите стартове оказва влияние, но не съм притеснена, защото в тренировките показват добра работа.

За момента трябва да наблегнем на сигурността на изпълнението. Все още се допускат много груби грешки и то на елементи, които са фатални за оценките. Ако изпуснат на риск, това може да доведе до голяма загуба.

На турнира в Киев от 17 до 19 март, който е и второто състезание от веригата Гран При, ще участва Катрин Тасева. От първата седмица на април започват световните купи, като първата е в Пезаро (Италия). След турнира в Киев ще определя състава за нея, допълни Маркова.

В контролното състезание днес участие взеха и Йоана Николова, Ася Иванова, Марина Иванова, които са част от разширения състав на националния отбор при жените. Съчетанията си пред съдиите показаха и девойките Елизабет Йовчева, Ана Келман, Вероника Любчова и Вая Драганова, както ансамбъла в тази възрастова група. Момичетата на Мария Кънчева изиграха отлично композицията си, с която в Москва спечелиха бронзов медал в многобоя.

Все по-добре работим в тренировките. Момичетата надграждат вече детайлите, което показва, че сме на един много точен етап в подготовката си. Днес съумяха да покажат голяма част от изработеното, заяви Мария Кънчева – старши треньор на ансамбъл девойки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!