Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой: Тази година на Льо Ман освен късмет искам и резултат

Снимка: Sportal

За втора поредна година Мартин Чой ще участва в световния шампионат по издръжливост. Първото предизвикателство пред най-добрия ни състезател по мотоциклетизъм с тима на "EKO BMW Motorrad IV Racing CSEU Team" е "24-те часа на Льо Ман". Миналата година Чой направи истински подвиг при дебюта си в първенството, демонстрирайки неимоверна издръжливост, след като остана единственият пилот от своя отбор.

Надявам се в състезанието "24-те часа на Льо Ман" да имаме късмет и тази година искаме резултат, заяви Мартин Чой при представянето на основните акценти от спортния си календар за 2017 година.

Ще участваме в целия световен шампионат по издръжливост, в европейския шампионат, в националния и в източноевропейския. Тази година целите са ми да си върна титлите в тези първенства, допълни Чой.

За пръв път в България бяха изложени и двата състезателни BMW мотора на Чой с работен обем от 1000 cc. Да му пожелаят успех дойдоха проф. Даниела Дашева – министър на младежта и спорта в служебното правителство, както и Румен Петков – председател на Организационния комитет за Гран При на България. 

Искам да му пожелая здраве. Нямаме много състезатели като него. Той е чест за нацията. Сигурен съм в неговия успех, защото е показал, че може. Този спорт не е за всеки. Този спорт иска много сърце и душа, а той ги има, заяви Румен Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!