Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се превръща в европейски център на таекуондото

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Идеята е България да се превърне в европейски център на таекуондото, това заяви на президентът на Българската федерация по таекуондо, олимпийска версия Слави Бинев. Срещата му с  медиите беше по повод започващото утре в зала София европейско първенство за младежи и девойки до 21 години в този спорт.

Аз съм притеснен, защото едната част от сърцето ми е свързано с организацията- да се представим по най-добрия начин. Другата част е свързана с отбора от който очакваме толкова много. Общо 23 български участника ще има. За жалост ние сме силни в леките и средните категории. В тежките не можем да се справим добре. При съдиите, за първи път ще имаме 3 представители. У нас пристига председателят на световната таекуондо федерация д-р Чо. Веднага след него пристига и д-р О, който е президент на най-големия таекуондо институт, не само в Корея, но и в света. Идеята е България да се превърне в европейски таекуондо център, допълни Бинев.

От това как ще се справим с организацията на европейското първенство до голяма степен зависи дали страната ни ще получи домакинство на световния отборен шампионат и на финала на веригата Гран Прив.

Имаме устна договорка, че ние ще бъдем домакини на световното отборно първенство, което върви заедно с финала Гран При. Това са двете най-големи и елитарни събития. Пристигат най-добрите в олимпийските категории, разкри още Бинев.

450 състезатели от 41 страни ще си оспорват отличията в шампионата на Стария континент. С големи шансове да спечелят медали на родна земя са Никол Чорбанова, Митко Джоржев, Йордан Колев, Калоян Бинев.

Подготовката ми мина нормално. По принцип на това състезание трябва да стигна до върха. Конкуренцията е голяма. Няма хора за подценяване. Трябва да покажем, това което можем, заяви Калоян Бинев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!