Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Дунев: Целта е класиране в златната среда

Снимка: БГНЕС

Състезатели от 40 държави. 170 мъже и 110 жени ще премерят сили на европейското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 19 до 23 април в  Клуш (Румъния). България ще бъде представена от петима гимнастици. При мъжете това са Мартин Ангелов и Димитър Димитров, а при жените Валентина Рашкова, Грета Банишка и Десислава Тодорова.

Това ще е едно много силно Европейско първенство, като то ще бъде индивидуално, а не отборно. Нашите състезатели са подготвени, но не очакваме да се случат чудеса, заяви председателят на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

Поставихме нови съчетания и нашата цел е да видим дали те ще се получат при реални състезателни условия. Не ни достигна много малко време за изпълнение и сигурност. Нашата основна задача е да видим как стоят на международния подиум нашите съчетания. Надявам се момичетата да успеят да представят добре, сподели треньорката на спортните ни гимнастички Нели Танкушева.

Това първенство е важно, защото догодина ни предстои първа квалификация за Олимпийските игри. В тази квалификация трябва да създадем от 6 човека един боеспособен отбор и да се върнем между първите 24, което не направихме през последните 3-4 години. За това първенство тая нещо в себе си, но не искам да бъда чак толкова голям оптимист. Желая им успех, да се представят достойно и да бъдем доволни и ние и федерацията, но и нашата общественост, заяви треньорът на мъжете ни Милко Танкушев.

През май месец в Хърватия националите ни ще участват в кръг от  Световна купа, а в края на юни им предстои и Държавно първенство в зала „Арена Армеец”. През септември сме домакини на състезания от световна купа във Варна, а след това е и Световното първенство в Канада.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!