Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ценко Чоков остава кмет на Галиче

ОИК-Бяла Слатина отказа да прекрати пълномощията на Чоков, тъй като случаят не съвпада с нито една от законовите хипотези, които регламентират предсрочното отстраняване на кметове

Снимка: БГНЕС

Ценко Чоков остава кмет на Галиче. Това реши с мнозинство Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, като деветима от 11-те членове на комисията отказаха да прекратят правомощията на Чоков като кмет на селото. 

Председателят на Общинската избирателна комисия Цветелина Андровска обясни за "Хоризонт", че случаят не съвпада с нито една от 13-те хипотези, които регламентират предсрочното отстраняване на кметове. 

От средата на миналата година Ценко Чоков е в ареста като разследван и обвиняем за участие в организирана престъпна група, лихварство, отвличания, побои и палежи. До ноември миналата година кметът на Галиче е ползвал полагащият му се платен годишен отпуск, а от тогава е в неплатен. 

От ОИК -Бяла Слатина смятат, че няма основание да бъде назначен заместник на Чоков, въпреки че той не изпълнява задълженията си като кмет повече от десет месеца. Решението подлежи на обжалване в административния съд във Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!