Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Иво Никодимов е бил нападнат от трима души

| обновено на 25.07.17 в 18:58
Иво Никодимов
Снимка: БНТ

Малко след 15.00 часа в района на "Орлов мост" в София водещият на сутрешния блок на Националната телевизия "Денят започва" Иво Никодимов е бил нападнат от трима души, съобщи БНТ. Извършителите и мотивите не са известни.

Никодимов е във Военномедицинска академия с наранявания по лицето. За "Хоризонт" той каза, че не е в тежко състояние:

Добре съм. Сега ще ме гледат тук на скенер. Според мен бяха хулигани.

От БНТ осъдиха посегателството над Иво Никодимов.

Надяваме се, че извършителите на нападенията над журналист, както и на други граждани, ще бъдат открити и наказани, се казва в декларация на обществената телевизия.

Полицията продължава да издирва двама маскирани мъже, които вчера следобед нападнаха нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщеря на столичния булевард "Драган Цанков". Според очевидци на инцидента нападателите са около 20-годишни.

Иво Никодимов остава на лечение във Военно-медицинска академия, съобщи началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски. Състоянието на Никодимов е стабилно, като той е получил наранявания по лицето. Предстоят да бъдат направени високотехнологични изследвания, за да се установи дали има по-сериозни травми, обясни Мутафчийски:

При такива травми обикновено могат да възникнат по-късни реакции – развитие на по-тежки симптоми в часовете след травмата.

Главния секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че основната версия за нападението е хулиганство.

Нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия - хулигански подбуди, необоснована агресия.

Междувременно полицията продължава да издирва двамата маскирани мъже, които вчера следобед, по сходен начин, нападнаха нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщеря на столичния булевард "Драган Цанков".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!