Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България запази шансовете си да играе на Мондиал'2018

Снимка: БТА

След като от 24 години български футболист не бе поразявал шведската врата, това стана на квалификационния мач за световно първенство в група "А" България-Швеция, в който играчите на Петър Хубчев победиха на националния стадион “Васил Левски” гостуващия отбор на скандинавците с 3:2. Головете за България вкараха Станислав Манолев (12), Георги Костадинов (33) и Ивайло Чочев (78), а за Швеция се разписаха Микаел Лустинг (29) и Маркус Берг (44). В 16-ата минута Емил Форсберг пропусна да изравни от дузпа, спасена от Пламен Илиев. Така България запази шансовете си за участие на Мондиал'2018, заемайки третата позиция в класирането с актив от 13 точки. Шведите остават на второ място с 12. В другите две срещи Франция се наложи над Холандия с 4:0, оглавявайки групата с 16 точки, а Люксембург победи Беларус с 1:0.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45