Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нанков: Вече има определение на КЗК, възможно е до края на годината да подпишем договор за тол системата

Преди края на ноември ще бъде пусната за движение тръбата на тунел "Витиня"

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че вече има определение на Комисията за защита на конкуренцията, по искането на Пътната агенция за предварително изпълнение на поръчката за тол системата:

Имаме определение от КЗК, което одобрява искането на възложителя - Агенция "Пътна инфраструктура", за предварително изпълнение, но има законова процедура. Срок за обжалване пред ВАС - 14-дневен срок на съда да се произнесе. Ако всичко приключи, може и в рамките на годината да подпишем договор.

Преди края на ноември ще бъде пусната за движение тръбата на тунел "Витиня", която в момента е в ремонт, съобщи още министър Нанков:

Имаме ангажимент до края на месеца, може и малко по-рано - на 25-и ще пуснем дясната тръба на тунела, дясната - в посока София, имам предвид, която в момента се ремонтира. И когато започне реалното зимно поддържане на автомагистралата, през прохода Витиня да нямаме проблеми с ограничаване на движението. В останалата част на магистралата - напролет ще си продължим с ремонтите на съоръженията - и мостови, и тунелни такива.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!