Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган е обсъдил ситуацията в Сирия и Близкия изток с Макрон и крал Салман

Снимка: БГНЕС

Телефонни разговори, посветени на ситуацията в Сирия и в Близкия изток, е провел турският президент Реджеб Ердоган. Събеседниците му са били френският президент Еманюел Макрон и саудитският крал Салман

Ердоган е запознал и двамата лидери с резултатите от срещата в Сочи на 22 ноември и постигнатото съгласие за намиране на политическо решение на кризата в близкоизточната страна. По време на разговора с френския държавен глава е било акцентирано върху запазването на териториалната цялост на Сирия, съобщават турските медии. Турският президент е обсъдил и с Еманюел Макрон, и с крал Салман бин Абдулазиз и двустранните отношения на Анкара с Париж и Рияд.

В реч пред партийни активисти на управляващата Партия на справедливостта и развитието в западния турски град Балъкесир по-рано Ердоган изтъкна, че при последната си среща лидерите на Иран, Турция и Русия са се договорили да се срещат през две седмици или месец, за да обсъждат ситуацията в Сирия. Той допълни, че на терен вече се виждат положителните ефекти от тези срещи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!