Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Индонезия е сформирало денонощен кризисен щаб

| обновено на 27.11.17 в 15:02
Снимка: БГНЕС
Във връзка с усложнената обстановка в българското посолство в Индонезия е сформиран кризисен щаб, който ще работи денонощно. В случай на нужда или необходимост от актуална информация за ситуацията на острова, те могат да се свържат с българската мисия в азиатската държава на телефон + 62 21 390 4048 или на денонощния дежурен номер  +62 811 932 200. Нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие и към информационното бюро на международното летище в Бали.

Български туристи, които са на почивка на остров Бали, са се свързали с българската мисия в Джакарта, за да информират за местонахождението си. Туристическата група, наброяваща 10 наши сънародници, се намира далеч от зоната на изригващия вулкан Агунг и е в безопасност в хотела, в който е отседнала, съобщават от Министерството на външните работи.

Засега няма информация с коя туроператорска фирма пътуват групата туристи на острова. От Асоциацията на българските туроператори изказаха предположение, че е възможно хората да са повече, тъй като има и такива, които организират пътуванията си индивидуално.

Българските власти съветват хората, които планират пътуване до Бали, предварително да се свържат с авиокомпанията и туристическата агениция, която са избрали. Външното ведомство призовава всички българи, намиращи се на острова, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката "Пътувам за...", като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали. Така при необходимост консулските ни власти ще могат окажат своевременна помощ.

Близо 100 хиляди души на  индонезийския остров са евакуирани заради изригващия вулкан Агунг. Обявена е най-висока степен на тревога. Летището е затворено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!