Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-дневен срок за регистрация на газовите уредби предлага "Автомобилна администрация"

От "Автомобилната администрация" планират да засилят и контрола върху пунктовете, които извършват прегледи на газови уредби

Снимка: БГНЕС

Гратисният период  за вписване на автомобилните газови уредби в документите за регистрация да се намали от 3 години на 14 дни - това предлагат от Изпълнителната  агенция "Автомобилна администрация".  Предвиждат се също и мерки, с които да се засили контролът върху пунктовете, които извършват прегледи на газови уредби, каза за "Хоризонт" главния секретар на Агенцията Дамян Войновски: 

Разпоредили сме извънредни проверки на пунктовете, които имат право да извършват проверка на газови уредби. Другото, което предвиждаме е една модификация в софтуера, с който работят пунктовете, така че веднъж, когато превозното средство мине за проверка на газовата уредба, софтуерът да не позволява оттам нататък превозното средство да преминава годишен технически преглед, ако не се извърши проверка на газовата уредба или не бъде представен съответният документ, че тази газова уредба е премахната.

Смятаме да направим предложение до Министерството на вътрешните работи в наредбата за регистрация да се премахне този гратисен период от 3 години, в който може да се монтира газова уредба и тя да не се отрази в документите за регистрация. Всички промени в регистрацията трябва да бъдат отразявани в 14-дневен срок. Смятам, че това е нормално и за газовата уредба, обясни още Дамян Войновски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!