Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистен е пътят от Рудозем за Смилян и Смолян

| обновено на 12.03.18 в 16:52
Снимка: Владимир Недев

Разчистен е пътният участък от  Рудозем до селата Вълчан и Смилян, който беше затрупан от свлачище прeди седмица.

Заместник-областният управител на Смолян Андриан Петров обясни, че в сградата на областната управа е проведена среща между представителите на всички фирми, ангажирани с казуса. Целта е била "още следобед тези фирми да започнат да извозват хората и учениците, естествено, по трасето Рудозем - Смилян за  Смолян" обясни Петров. 

От АПИ са създали организация на движение заради свлачището, което засегна пътя Смолян-Мадан. В сряда започва работна група, която ще инспектира причините за свлачището. От АПИ са създали организация за движението на тежкотоварните автомобили през Рудозем-Мадан, а за леките автомобили от АПИ са поставили табели, които да ориентират шофьорите. Доцент Стефчо Стойчев от минно-геоложкия университет-София обясни:

"Това е изключително голямо по обхват и по обем свлачище, което е засегнало склона, намиращ се над пътя между Смолян и Рудозем. По разпореждане за председателя на Агенция "Пътна инфраструктура", от сряда ще започне обследване на този участък от голяма група специалисти в областта на инженерно-геоложките проучвания на свлачищни терени. На този етап, организация на движението е направена. Работи се много упорито по направа на нова пътна връзка, през която да бъде пуснато лекотоварно движение. Пътят между Рудозем и Смилян е разчистен, което дава възможност и е отбито движението на тежкотоварни автомобили. Това значително ще улесни достъпа на хора".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!