Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Български пощи" подписаха нов колективен трудов договор

Запазени са всички социални придобивки, не очакваме съкращения на персонала, посочват от синдикатите

Снимка: архив

Не се предвиждат драстични съкращения на служители на "Български пощи",  запазени са и всички социални придобивки при съкращения и при пенсиониране, каза за "Хоризонт" Пламен Дончев, който е председател на синдикалната организация на "Подкрепа" в дружеството. 
Днес за срок от две години беше подписан новият колективен трудов договор между работодателя "Български пощи" и трите синдиката в компанията. 
 Основните акценти в документа: 

"Стараем се да нарастват доходите на дружеството, на персонала, основно в експлоатационния състав. Запазихме договореностите, които са от предходните колективни договори. Не очакваме съкращения на персонала, което също е важно, за да могат хората да са по-спокойни и сигурни за бъдещето си.  Запазихме и размерите на ваучерите, които получават работещите за безплатна храна, поевтиняване на храната", посочи синдикалистът.
 
Идеята на сключеното споразумение е и да се работи в посока подобряване качеството на предоставяните услуги към гражданите и търсене на възможности  за нови приходи, каза още Пламен Дончев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!