Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска извинение заради организацията на Европейска младежка конференция

Снимка: БГНЕС

БСП поиска извинение от министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова заради организацията на Европейска младежка конференция в София. Кадри от нощни забавления бяха разпространени от участници във форума.

Днес от парламентарната трибуна депутатът от левицата Весела Лечева заяви:

"Тази конференция разруши работата на поколения преди нас. Това са думи не на БСП, а горчивата истина, изречена от Луис Алварадо, президент на Европейския младежки форум. На тази злополучна конференция министър-председателят посъветва младите хора в Европа, забележете, да се размножават. От какви позиции правителството дава подобни, извън всякакъв разум, съвети".

Според ГЕРБ роднини с депутати от опозицията са сред организаторите на атаката срещу конференцията. Коментар направи зам.-министърът на външните работи и председател на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев:

"Няма как да правим младите хора на България, младите хора на Европа, заложници в една сляпа ревност и в това, че опозицията просто не може да прости поредния успех на правителството по отношение на провежданото председателство на Съвета на Европейския съюз. Не си ли дават сметка, че така само подронват авторитета и на институциите, и на страната, търсейки накрая да кажат: "Ами ето. Провалихме се".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!