Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внесе официално в деловодството на НС искането за оставката на Емил Христов

| обновено на 27.04.18 в 11:49
Снимка: БГНЕС

БСП внесе официално в деловодството на Народното събрание искането за оставката на Емил Христов от ГЕРБ от поста заместник-председател на парламента. Повод за действията на социалистите стана недопускането на хора с увреждания в Народното събрание в деня на националния им протест на 11 април.

Заместник-председателят на „БСП за България“ Антон Кутев подчерта:
"И това е резултат от цялостна политика. Господин Христов с действията си просто я потвърди и доведе до нашето твърдо решение, че трябва да се вземат мерки както за неговото отстраняване, защото това беше недопустимо, така и да се принудят управляващите да свършат поне нещо в най-уязвимата сфера за хората с увреждания".


От парламентарната група на ГЕРБ изразиха категоричната си подкрепа за Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. Тома Биков окачестви искането на левицата за неговата оставка като политическо безсилие:

"Господин Христов поднесе своите извенения на хората, на които беше причинено неудобство. За нас това е пореден опит на БСП да превърне един технически проблем в политически. Смятаме, че подобни техни действия са опит да паразитират върху наистина сериозните проблеми на едни хора, които всеки ден се борят за живота на децата си".


От парламентарната трибуна Антон Кутев призова и за граждански протест. Той изрази недоволство, че внесеният от него закон за гражданите с жилищно-спестовни влогове още не се разглежда на второ четене в Бюджетната комисия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!