Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български микробус се е преобърнал на магистралата Ниш - Белград, няма загинали

В автобуса са пътували 19 пътници и двама шофьори, които са отивали на екскурзия от Бургас до Босна и Херцеговина

| обновено на 27.04.18 в 18:22
Снимка: БГНЕС

Български микробус се е преобърнал тази сутрин на магистралата Ниш - Белград, край селището Чуприя. Микробусът, в който са пътували 19 пътници от Бургас и Карнобат и двама шофьори, е тръгнал от морския град за сръбската столица.


13 от пътниците са били откарани в болницата в Чуприя, от тях само трима остават на лечение в ортопедичното отделение.

Няма сериозно пострадали - 11 са прегледани в местната болница, другите са отказали, каза управителят на фирмата-превозвач Евелина Пулева.
"Има с леки наранявания, има със счупена ръка. Това е. Няма жертви, всичко е нормално, оформям документите, за да ги изпишат хората и да се приберем към България" , обясни Пулева. 

"Хоризонт" се свърза с българския посланик в Сърбия Радко Влайков, който потвърди, че няма опасност за живота на пострадалите: 


"Пробите не са показали нито наличие на алкохол, нито на някакви други вещества, става въпрос за нелепа случайност. От тези 19 души, 13 са откарани в болницата в Чуприя, от които само трима са оставени в ортопедичното отделение. И аз преди малко бях в болницата. Тяхното състояние  - на тримата човека, които са със счупвания, е стабилно, без каквато и да е опасност за живота. Всички останали са изписани".


Вероятно шофьорът е изгубил управление над превозното средство. При първа възможност сънародниците ни ще бъдат транспортирани обратно в страната, допълни посланик Влайков. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!