Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

БНР Новини
Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15