Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен глобиха 26 шофьори, участници в неделния протест

Началникът на Районното полицейско управление старши инспектор Димитър Кикьов
Снимка: Стоян Радев, БНР

Сливенската полиция издаде актове за административно нарушение на 26 шофьори, участници в неделния протест срещу високите цени на горивата и гражданската застраховка. Те са санкционирани, защото са оставили автомобилите си на пътното платно и мост. Тогава движението в района бе блокирано за около четири часа.

Началникът на Районното полицейско управление старши инспектор Димитър Кикьов коментира, че преди да блокират пътя Сливен – Ямбол протестиращите са били предупредени, че ако оставят автомобилите си на пътя, ще бъдат санкционирани:

„Бяхме създали организация, водачите да правят или обратен завой, или да се насочват към село Чокоба. Същите най-демонстративно изоставиха автомобилите си, като блокираха и останалите участници в движението“.

Сега шофьорите може да бъдат глобени от 20 до 150 лева. Един от санкционираните участници в протеста – общинският съветник адвокат Момчил Пантелеев, обяви, че ще поеме защитата на всички шофьори, на които им е издадено наказателно постановление:

„Никакъв проблем не представлява да окажа логистично и всякакво съдействие и подкрепа на всички други колеги, които като мен ще бъдат подложени на тази административна принуда“.

От полицията отново призоваха да не се нарушава законът по време на протестите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!