Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно обръщение на президента Румен Радев

Снимка: president.bg

Минути преди настъпването на новата 2019 година президентът Румен Радев направи обръщение към всички българи, които са в родината и далеч от нея, с пожелание да не забравят роднините и приятелите, които са загубили, нито пък онези, които отново посрещат празника в недоимък.

Президентът изтъкна, че през изминалата година не е сторено нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив – 2018-а е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, проблемите са били отсрочвани, но не и решавани, настъпило е примирение с липсата на цели и реформи, а законът и справедливостта продължават да отстъпват пред произвола. Президентът допусна, че докато в новогодишната нощ едни ще говорят за бъдещето си, някои ще споделят и планове за емиграция. На празничната трапеза на някои ще присъства и неканеният гост – политиката, но политика не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Президентът обаче изрази убеждение, че българският народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава, заключи Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10

Как българин от Врачанско може да се окаже най-дълго живелият човек на земята

Кодовете на идентичност са основата на генеалогията – наука, която се занимава с родословията, с произхода на човека, с родословните и фамилни връзки. Кодовете на идентичност ни отличават като хора – в това е убеден гл. ас. Росен Гацин от Института по..

публикувано на 24.09.24 в 10:05
Даровете на есента

Есента подарява още един топъл и слънчев ден

Във вторник  ще е слънчево. От запад облачността, отначало висока, привечер и средна, ще нараства. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 8°. Максималните ще са от 25 до 30°, в столицата ще е 25°.  По Черноморието  ще е слънчево..

публикувано на 23.09.24 в 17:31