Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит приветства папата в Синодалната палата

Снимка: popeinbulgaria.gov.bg

Българският патриарх Неофит и членове на Светия Синод приеха папа Франциск в Синодалната палата и останаха верни на позицията, че каквото да е общо богослужение е канонично неприемливо. Патриархът приветства папата и придружаващите го лица с „Добре дошли” в земите на светите равноапостоли Кирил и Методий, и на толкова други Божии светци и угодници, благодарение на чието просветителско дело през IX и X век християнството се е разпространило в Европа и отвъд нейните предели. Главата на БПЦ се възползва от случая, за да благодари за радушния прием, който всяка година на 24-ти май Ватикана оказва на българските пратеници в Рим и за неговото съгласие те да извършват богослужение над гроба на свети Константин-Кирил Философ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ловният дворец в Кричим е едно истинско царско място

В яката между Горнотракийската низина и Родопа планина от изток на запад е нанизът от очарователни населени места –  Асеновград, Перущица, Кричим, Пещера, Паталеница и Варвара. По долините на реките Чепеларска, Въча, Стара и Чепинска можете..

публикувано на 27.06.24 в 10:10
Митрополит Даниил Видински

Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и благочестието

Непосредствено след големия християнски празник Петдесетница отбелязваме деня на Светия Дух – третото лице на Светата Троица. Църковният празник е и последният преди празника на Всички светии, с който завършва Великденският цикъл. Богослужението днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:10

Дарът на Петдесетница е живот в изобилие

В осмата неделя след Възкресение Христово отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. В този ден Светият Дух – Третото Лице на Светата Троица слиза на земята, за да осени дванайсетте апостоли, събрани на молитва..

публикувано на 23.06.24 в 05:30