Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнето „Живият извор“, посветено на учението на Петър Дънов, гостува в Пловдив

Снимка: © FBU

Днес, на 12 юли, когато се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов, в Дома на културата в Пловдив ще се състои концерт посветен на Учителя. В концерта ще вземат участие международният хор "Виделина" и хор "Музикална лаборатория за човека" Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е проект на общество "Бяло Братство" и асоциация "Видя проект". По този повод в България пристигат 110 души от цял свят, за да пеят на български език песните на Учителя, да посетят местата, свързани с историята на Бялото братство.

Изявата е част от турнето, наречено "Живият извор", започнало от Варна, където Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга, среща се с първите си трима ученици, прави първия събор на Бялото братство. Импулсът на Бялото братство се разпространява от Франция в целия свят. По всички точки на света, където четат и практикуват учението на Учителя Петър Дънов, се играе танцът Паневритмия, а песните и молитвите се произнасят на български език.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алек Попов вече е сред небесните класици

На 58 години си отиде писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия на науките (БАН). Авторът на "Мисия Лондон", "Черната кутия", "Митология на прехода", "Сестри Палавееви", "Мисия Туран" и др. произведения е починал на 22 март...

публикувано на 22.03.24 в 13:45

Персонажи от българския театър представя галерия "България" в Рим

"Нощни персонажи" – така е наречена експозицията, посветена на българския театър, която ще бъде представена на 23 март в историческия център на Рим. Изложбата е един от най-забележителните проекти, които свързваме с европейската инициатива "Нощ на..

публикувано на 22.03.24 в 06:25

"Пътешествието на българските книги" в Париж, Страсбург и Лион

В Париж на 25 март от 18:30 часа местно време стартира третото издание на кампанията "Пътешествието на българските книги", популяризираща съвременната българска литература във Франция. Това ще бъде литературна среща, която ще се проведе в "360..

публикувано на 20.03.24 в 21:30