Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив – Европейска столица на културата 2019

В Мексиканската къща в Стария Пловдив трима творци с една фамилия показват своето изкуство

Снимка: БГНЕС

Под мотото „Заедно отново“  „Къщата на мексиканската графика“ в Стария Пловдив привлича посетители с творбите на Красимир и Мария Слабакови и техния син Стефан. Семейството прави за първи път обща изложба в Пловдив – редом с постоянната експозиция на именития български художник-живописец Цанко Лавренов (1896 – 1978).  Семейната изложба е разположена в една от залите на т.нар. Мексиканска къща. Представени са няколко скулптури от дърворезба на Красимир, авторски бижута на Мария и картини на Стефан. Въпреки че живеят и творят известно време в САЩ, те съхраняват в себе си духа на българската култура. С експозицията си „Заедно отново“ творците отправят послание към публиката, че  единението и любовта в семейството са бъдещето и силата на България.

Експозицията може да бъде видяна до 26 август и е част от програмата на проекта Пловдив - Европейска столица на културата 2019.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15