Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клои Рахал снима втория си български филм

Клои Рахал – дъщерята на българския актьор Башар Рахал, който има множество изяви в кинопродукции на Холивуд, в момента се снима във втория си български филм. Неотдавна Клои стана победител в американския конкурс “Национални награди за младежки изкуства”.

Тийнейджърката, която учи в театрално училище в Лос Анджелис и върви по стъпките на своя баща, спечели наградата за главна роля, превъплъщавайки се в мъжки образ и в съревнование с 240 млади артисти. Образът на Рандъл Патрик Макмърфи от пиесата “Полет над кукувиче гнездо” не само я прави разпознаваемо име сред потенциалните звезди в САЩ, но я доближава, макар и с малка крачка, до нейния любим актьор Джак Никълсън, изиграл блестящо същата роля в едноименния филм.


Беше много различно от всичко досега, защото мъжката роля се играе от много голям мъж, а аз не съм много голям мъж
– разказва Клои Рахал. – Ролята, която си партнира с главната мъжка роля, пък е много женска, но не можеше да бъде направена от жена, защото се губят някакви нюанси. И ние тотално обърнахме нещата. Аз много говорих с нашия режисьор за решението да размени пола в главните роли и обяснението беше, че тъй като пиесата и филмът с Джак Никълсън са много познати, хората ще очакват актьорите да се справят точно толкова добре. А това няма как да се случи просто никой не може да играе тази роля като Джак Никълсън. Затова публиката гледа нещо по-различно и на мен това решение много ми харесва.

От ранно детство Клои придружава баща си на снимачната площадка в Холивуд, живее в най-актьорския град, на нейната улица се намира театралната школа “Лий Страсбърг” и сякаш пътят й изглежда предопределен.

Родителите ми не искаха да ставам актриса и ме бутаха в другата посока
, казва обаче тя: Защото знаят колко е гадна и трудна тази индустрия и колко трябва да не си раним, за да не се побъркаш.


Но Клои шестгодишна се записва в “Лий Страсбърг” и на десет изиграва първата си роля – на Скарлет О’Хара в “Отнесени от вихъра”.


Театралното актьорство е много трудно, защото в тази индустрия се изискват големи усилия да си намериш работа и да печелиш пари те са още по-малко, отколкото в киното - продължава Клои Рахал. – Иначе и двете ми харесват, и с двете искам да се занимавам. Но не и да играя единствено в по-комерсиални филми и да забравям за театъра, тъй като аз в него съм най-много себе си и на сцена ми харесва повече, отколкото пред камера.

В момента Клои снима втория си български филм – “Завръщане”, на режисьора Ники Илиев, в който играе объркана тийнейджърка в конфликт с родителите си. Башар Рахал пък, освен в ролята на актьор, влиза и в тази на продуцент.

Много по-различно е да играеш с баща си – смята Клои Рахал. – Аз минах кастинг, както и за предишния филм, и на снимачната площадка той се държи с мен като с всеки друг актьор. Ако обаче имам някакви грешки, той идва веднага, за да ме поправи. Но да играеш с родителя си е и по-емоционално - във филма аз имам по-дълбоки сцени с него може би защото не е някакъв непознат актьор. Дори по едно време се наложи да спрем, тъй като се разплаках силно и това се чуваше в микрофона. Така че си е различно сто процента.



След като приключат снимките, Клои ще се завърне в Лос Анджелис, за да продължи учението си, за да играе главната роля в късометражен филм, за да участва с малка роля в американски филм с холивудската звезда Кейт Бекинсейл, който ще се снима и в България, и в Ню Йорк, за да се превъплъти в образа на петия мускетар в модерна театрална версия на “Тримата мускетари”…

Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15