Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

400 мототуристи от 25 страни се събират в Пловдив за Парад на нациите

Снимка: архив

Представители от 22 европейски страни, както и от Турция, Израел и Ливан, ще се включат в седмата международна среща на мототуристи в Пловдив, която ще се проведе от 4 до 8 септември.
Срещата има за цел да представи Пловдив като европейска столица на културата, както и традициите, културата, бита, кухнята и природата на региона. Посещения на Асеновата крепост и Бачковския манастир са част от културната програма, а забавната част включва кулинарен и бирен фест и рок концерт. На 6 септември, денят на Съединението на България, ще се проведе светлинен мото парад, след който участниците ще се присъединят към честванията на празника.
На 7 септември по улиците на Пловдив ще се проведе мотопарад на нациите, който ще завърши с концерт концерта „Български фолклор през очите на света“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12