Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели кметските постове в трите най-големи града на България

Снимка: БГНЕС

По данни от екзит половете на всички социологически агенции, управляващата партия ГЕРБ печели на втория тур на местните избори кметските места в трите най-големи града в България. Опозиционната БСП печели в значимите областни центрове Русе и Благоевград, с което значително подобрява представянето си в сравнения с изборите през 2015 г. ГЕРБ спечели изборите в столицата София, като досегашният кмет Йорданка Фандъкова запазва своя пост с над 50% от вота и започва четвърти мандат. С внушителна преднина ГЕРБ печели кметския вот в Пловдив и във Варна. Около 5% от избирателите в цялата страна са гласували с опцията, че не подкрепят никого от кандидатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10