Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Пианисти от девет държави с концерти в четири града на България

Снимка: plovdiv2019.eu

Шестнадесет пианисти от Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България и Филипините ще изнесат 4 концерта в българските градове, участвали в надпреварата за европейска столица на културата – Пловдив (на 16 ноември), София (на 18 ноември), Велико Търново (на 21 ноември) и Варна (на 23 ноември). В програмата, която музикантите ще изпълнят под диригентството на Григор Паликаров, присъстват произведения от Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариус Мийо, Джордж Гершуин и др. В деня на концерта във Велико Търново, талантливи деца-пианисти от старата столица ще имат възможност да участват в майсторски клас на българския пианист проф. Томислав Байнов. В урока ще се включат и пианисти със световна кариера като Винфрид Ромпф, Дороти Уйтенгсу, Женя Любенова-Келер и Сирма Величкова. Културното събитие е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05