Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музей на илюзионното изкуство ще радва туристите в село Момчиловци от есента на 2020 г.

Българският актьор и илюзионист Ненчо Илчев, роден в родопското село Момчиловци, създава музей на илюзионното изкуство там. Това ще е първият подобен музей у нас и се очаква да се превърне в още една от атракциите в смолянското село, известно по света и с ежегодния фестивал на киселото мляко.

Актьорът се надява експозицията да бъде достъпна от есента на 2020 година в сградата на читалището, където ще има своето специално място.

Сред ценните предмети в колекцията на Ненчо Илчев, събирана 30 години, са част от реквизитите на известни български илюзионисти като Васил Николаев - Орфи, Евстати Карайончев - Мистер Сенко, Димитър Димитров - Факира Мити и други.


Още от категорията

Привличаме летовници с безплатни чадъри и шезлонги

На 23 места по българското Черноморие плажните принадлежности ще са безплатни – обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. По морето тя направи серия от срещи с представители на туристическия бранш преди началото на летния сезон, който по..

обновено на 26.05.20 в 16:47

В Музея на просветното дело в Копривщица

"Четете и знайте, за да не бъдете подигравани и укорявани от други племена и народи. Събрах и обединих историята на българския род в тая книжица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество. Преписвайте тази..

обновено на 24.05.20 в 02:02

България, Турция и Гърция обмислят общи туристически пакети

Турция иска да увеличи туристическия поток чрез общи туристически пакети с България и Гърци я, когато се отворят сухопътните и морските граници. Това е съобщил турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой на среща с бизнесмени в..

публикувано на 23.05.20 в 17:46