Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музей на илюзионното изкуство ще радва туристите в село Момчиловци от есента на 2020 г.

Българският актьор и илюзионист Ненчо Илчев, роден в родопското село Момчиловци, създава музей на илюзионното изкуство там. Това ще е първият подобен музей у нас и се очаква да се превърне в още една от атракциите в смолянското село, известно по света и с ежегодния фестивал на киселото мляко.

Актьорът се надява експозицията да бъде достъпна от есента на 2020 година в сградата на читалището, където ще има своето специално място.

Сред ценните предмети в колекцията на Ненчо Илчев, събирана 30 години, са част от реквизитите на известни български илюзионисти като Васил Николаев - Орфи, Евстати Карайончев - Мистер Сенко, Димитър Димитров - Факира Мити и други.


Още от категорията

Туристическата индустрия се нуждае от устойчиви стандарти и продукти, които да връщат туристите у нас

Черноморските и планинските курорти в България са предпочитани дестинации за туристи както от съседните балкански държави, така и от страните-членки на ЕС. За да се запази тази тенденция обаче, у нас са необходими промени както в отношението към..

публикувано на 18.02.20 в 11:56

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино..

публикувано на 14.02.20 в 10:55

Традиционната българска култура оживява в стария Златоград

Китното родопско градче Златоград е едно от малко останалите места в България, където човек може да се докосне до традиционната култура на българина и да „вкуси“ от нея. Само на хвърлей разстояние от пясъчните плажове на Гърция и на около 300 км от..

публикувано на 11.02.20 в 14:33