Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родопската теснолинейка - начело в британска класация за най-живописни пътувания с влак в Европа.

Снимка: личен архив

Една от атракциите, които впечатляват български и чужди туристи у нас е пътуването с теснолинейката по линията между градовете Септември и Добринище. Лъкатушенето из планинските лабиринти е истинско приключение. Влакчето свързва Горнотракийската низина с планините Родопи, Рила и Пирин по изключително живописен маршрут. Изглежда, че именно това е впечатлило и британците, гласували и определили пътуването с единствената останала теснолинейка в България, да бъде част от Топ 10 на анкетата на вестник „Гардиън“ за най-живописните пътувания с влак в Европа.

Още от категорията

Туристическата индустрия се нуждае от устойчиви стандарти и продукти, които да връщат туристите у нас

Черноморските и планинските курорти в България са предпочитани дестинации за туристи както от съседните балкански държави, така и от страните-членки на ЕС. За да се запази тази тенденция обаче, у нас са необходими промени както в отношението към..

публикувано на 18.02.20 в 11:56

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино..

публикувано на 14.02.20 в 10:55

Традиционната българска култура оживява в стария Златоград

Китното родопско градче Златоград е едно от малко останалите места в България, където човек може да се докосне до традиционната култура на българина и да „вкуси“ от нея. Само на хвърлей разстояние от пясъчните плажове на Гърция и на около 300 км от..

публикувано на 11.02.20 в 14:33