Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родопската теснолинейка - начело в британска класация за най-живописни пътувания с влак в Европа.

Снимка: личен архив

Една от атракциите, които впечатляват български и чужди туристи у нас е пътуването с теснолинейката по линията между градовете Септември и Добринище. Лъкатушенето из планинските лабиринти е истинско приключение. Влакчето свързва Горнотракийската низина с планините Родопи, Рила и Пирин по изключително живописен маршрут. Изглежда, че именно това е впечатлило и британците, гласували и определили пътуването с единствената останала теснолинейка в България, да бъде част от Топ 10 на анкетата на вестник „Гардиън“ за най-живописните пътувания с влак в Европа.

Още от категорията

Привличаме летовници с безплатни чадъри и шезлонги

На 23 места по българското Черноморие плажните принадлежности ще са безплатни – обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. По морето тя направи серия от срещи с представители на туристическия бранш преди началото на летния сезон, който по..

обновено на 26.05.20 в 16:47

В Музея на просветното дело в Копривщица

"Четете и знайте, за да не бъдете подигравани и укорявани от други племена и народи. Събрах и обединих историята на българския род в тая книжица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество. Преписвайте тази..

обновено на 24.05.20 в 02:02

България, Турция и Гърция обмислят общи туристически пакети

Турция иска да увеличи туристическия поток чрез общи туристически пакети с България и Гърци я, когато се отворят сухопътните и морските граници. Това е съобщил турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой на среща с бизнесмени в..

публикувано на 23.05.20 в 17:46