Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз академия в БНР

На 20 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР е поредният концерт от поредицата „Биг бенд джаз академия“ − един от най-новите проекти на Биг бенда на БНР, започнал през януари 2019 г. „Джаз академията“ успешно изпълнява своята мисия да открива млади и талантливи музиканти, да им предоставя не само възможност за изява, но и шанс да бъдат солисти на престижния радио оркестър с диригент Антони Дончев.

Този път фокусът е върху група SoulBmoll, която през май 2019 издаде първия си албум с 10 авторски песни. В концерта младите музиканти ще представят песните от дебютния си албум, но аранжирани за биг бенд. Нека припомним, че в петдесетото юбилейно издание на конкурса на БНР за нови български песни „Пролет 2019“ една от песните на SoulBmoll − „Времето да спрем“, се нареди сред финалистите.

А още в началото на миналата година групата получи статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. Ментор на групата е Велислав Стоянов − виртуозен тромбонист и талантлив композитор, един от най-известните и търсени български музиканти. Той ще бъде и диригент на предстоящия концерт. Повече подробности четете тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Вокален ансамбъл HighLight

"Ти ми обеща"

Една от песните, които участват в "Бургас и морето" 2024, е "Ти ми обеща" на Вокален ансамбъл HighLight. Той е събрал 20 талантливи млади певци от HighLight Singing Academy  - Поля Иванова, Жаклин Таракчи, Сесил Сабри, Анна Георгиева, Елена Попова,..

публикувано на 26.07.24 в 10:15

"Ако се обадиш"

Двама млади и талантливи автори и изпълнители се събраха в хитов дует. Роби и Дара Екимова пишат заедно музиката и текста на "Ако се обадиш", аранжиментът е дело на Роби и Мартин Николов. За създаването на песента разказва Роби: "Една вечер изпратих..

публикувано на 25.07.24 в 10:15

"Двамата с теб"

Дом на културата "Средец" в София отбелязва своята 50-годишнина с поредица музикални събития под надслов "Остров на музиката". По този начин ДК "Средец" дава сцена на доказани и млади професионалисти – певци и инструменталисти в различни..

публикувано на 24.07.24 в 10:15